Indlæser Begivenheder

Mange af os føler os fanget i hverdagens krav, forventninger og høje tempo. Ofte er vores hverdag også præget af afbrydelser, multitasking og en tilrådighedskultur, hvor vi konstant skal være ’på’. Tit sidder vi tilbage sidst på dagen med følelsen af at lave alt halvt og at vi ikke har nået det vi skulle.

Vi er måske trætte, kortluntede, rastløse og har mistet overblikket. Alt sammen signaler om, at vores hjerne er på overarbejde og ikke har de rette arbejdsbetingelser. Når vi er presset eller stresset er vores nervesystem overbelastet og det tænder vores ’alarmsystem’ i hjernen – Amygdala. Vi kan i stedet øve os i, at få fat i vores beroligende del af nervesy-stemet – Hippocampus – men det har vi tit svært ved.

Vi kan heldigvis gøre noget ved det. Hvis vi forstår, hvad der foregår i hjerne og krop, når vi er under pres og hvad den egentlig har brug for, så kan vi lettere opdage de tidlige advarselssignaler og skrue ned for stress og automatpilot. Så kan vi bruge hjernen som medspiller – i stedet for modspiller. Vi kan finde ud af, hvad der trigger Amygdala og lære få ro på den igen.

Vi undersøger, hvad der nærer Hippocampus og hiver fat i selvledelse og selvomsorg, så vi kan integrere nye sunde vaner og viden i hverdagen. Hvis vi skaber bedre arbejdsbetingelser for vores hjerne, kvitterer den med trivsel, glæde, overskud og mere smidige relationer. Vi laver øvelser sammen til at få ro på Amygdala og få fat i Hippocampus. Værktøjer vi kan gribe fat i midt i hverdagen.

Benedikte Holm Bøgelund er stress- og trivselsmentor, ergoterapeut og yogalærer. Hun tilbyder individuelle sessioner, oplæg og kurser omkring stress, selvindsigt, selvledelse og arbejdsglæde både i AYA House, i Hillerød og online.

Tilmeld dig her

Go to Top