Events & Retreats

   

Sæt tid af til dig… Tid til at lade op, tid til ny inspiration og mere balance.

Vi sætter en ære i at tilbyde dig mange forskellige typer events og retreats – både dem, der får dig til at søge ind og blive stille og dem, der skaber passion og nye, spændende input.      

Endometriose – en lidelse med flere spørgsmål end svar


mandag den 22. august 2022 kl. 18:30-21:00

Endometriose kan være årsag til både fertilitetsproblemer og stærke smerter. På trods af mange års forskning, er det desværre stadig et mysterium, hvorfor nogle kvinder udvikler sygdommen, der kan have gennemgribende konsekvenser for livskvaliteten. I løbet af denne temaaften, vil du få et overblik over, hvilke mekanismer, der især er med til at påvirke immunforsvaret, og ad den vej forværre eller fastholde symptomer på endometriose. Kort sagt, så får du forklaringer på en lidelse, der ikke findes én samlet forklaring på. Du får en palet af muligheder, du kan bruge til at styre dig selv i en ny retning med mere livskvalitet. Efter denne temaaften, vil du formentlig se endometriose i et nyt lys. Carina Kock er ernæringsterapeut, og har konsultationer i AYA House og online. Carina skrev i 2011 speciale omkring endometriose, og har siden hjulpet mange kvinder ved hjælp af ernæring og livsstil. Læs mere her.

375,00

Tilmeld dig her
 

hjem til dig selv med katrine Enemark


fredag 26. august 2022 18.00-21.00

Vil du gerne endnu mere hjem til dig selv, til dit sande kærlige væsen? Fylder frygt, bekymringer, tankemylder, stress eller mindreværd mere end kærlighed og tillid? Så kan du have glæde af denne workshop. Vi er alle født med evnen til at mærke vores følelser og behov. Alligevel er der rigtig mange af os, der ender med udfordringer i forhold til at sætte grænser, give os selv kærlighed og/eller tage os selv seriøst. Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab. Dette kan i nogle tilfælde betyde, at vi kommer til at yde mere end vi egentlig har lyst til, i angst for at miste eller blive alene. Grænsen mellem at samarbejde og være en del af et fællesskab uden at yde mere end vi egentlig har lyst til, er derfor hårfin. Det kræver høj grad af integritet at turde sige ja til sig selv. På denne workshop vil vi i en atmosfære af kærligt nærvær, arbejde med ovenstående. Vi vil dykke ind i det fra et teoretisk perspektiv, men også i høj grad skabe rum til følelserne og de kropslige reaktioner der kan få mulighed for at forløses undervejs. Vi vil bruge metoder som meditation, deling, åndedræts- og kropsterapi og healing via berøring.

550,00

Tilmeld dig her
 

Stress, Nervesystem & Selvledelse


Fredag den 2. september kl. 19-21.30

Mange af os føler os fanget i hverdagens krav, forventninger og høje tempo. Ofte er vores hverdag også præget af afbrydelser, multitasking og en tilrådighedskultur, hvor vi konstant skal være ’på’. Tit sidder vi tilbage sidst på dagen med følelsen af at lave alt halvt og at vi ikke har nået det vi skulle.

Vi er måske trætte, kortluntede, rastløse og har mistet overblikket. Alt sammen signaler om, at vores hjerne er på overarbejde og ikke har de rette arbejdsbetingelser. Når vi er presset eller stresset er vores nervesystem overbelastet og det tænder vores ’alarmsystem’ i hjernen – Amygdala. Vi kan i stedet øve os i, at få fat i vores beroligende del af nervesy-stemet – Hippocampus – men det har vi tit svært ved.

Vi kan heldigvis gøre noget ved det. Hvis vi forstår, hvad der foregår i hjerne og krop, når vi er under pres og hvad den egentlig har brug for, så kan vi lettere opdage de tidlige advarselssignaler og skrue ned for stress og automatpilot. Så kan vi bruge hjernen som medspiller – i stedet for modspiller. Vi kan finde ud af, hvad der trigger Amygdala og lære få ro på den igen. Vi undersøger, hvad der nærer Hippocampus og hiver fat i selvledelse og selvomsorg, så vi kan integrere nye sunde vaner og viden i hverdagen. Hvis vi skaber bedre arbejdsbetingelser for vores hjerne, kvitterer den med trivsel, glæde, overskud og mere smidige relationer. Vi laver øvelser sammen til at få ro på Amygdala og få fat i Hippocampus. Værktøjer vi kan gribe fat i midt i hverdagen.

Benedikte Holm Bøgelund er stress- og trivselsmentor, ergoterapeut og yogalærer. Hun tilbyder individuelle sessioner, oplæg og kurser omkring stress, selvindsigt, selvledelse og arbejdsglæde både i AYA House, i Hillerød og online.

349,00

Tilmeld dig her
 

VEJRTRÆKNINGEN – WORKSHOP MED SIMON KROHN


Lørdag 10. SEPTEMBER 2022 10:30-16:30

Du trækker vejret cirka 17.000 gange om dagen, og hver eneste vejrtrækning påvirker, hvordan du har det. Hvis din vejrtrækning er anspændt, kan det således holde dig fanget i en tilstand af uro, og omvendt kan vejrtrækningen føre til tilstande af dyb fred og harmoni. Derfor har vejrtrækningen altid spillet en vigtig rolle i yogatraditionen. Simon Krohn har arbejdet med vejrtrækningen i 25 år og har netop skrevet en bog om emnet. På workshoppen deler han sine greatest hits af teknikker til at skabe indre fred og harmoni gennem vejrtrækningen. Vi skal altså ikke blot forstå vejrtrækningens potentiale, vi skal også opleve det i egen krop. I løbet af workshoppen skal vi afprøve forskellige måder at arbejde med vejrtrækningen, mens vi dyrker yoga, og vi skal lave en række klassiske vejrtrækningsteknikker. Selvom vi skal lave en del yoga, behøver du hverken at være smidig eller hjemmevant med yoga. Du skal bare have en vejrtrækning og have lyst til at lære den bedre at kende. Der serveres sund frokost, snacks og te

799,00

Tilmeld dig her
 

Indre næring & omsorg med Ditte Peppink


11. september 2022 14.30-17.00

Yoga Workshop Sensommeren er en vidunderlig tid. Solen giver stadig varme, og den smukke blå september himmel har en særlig klarhed over sig. Et skift er på vej, og vi kan høste sommerens frugter, og optage Naturens rigdom i krop og sind. Gennem et stabiliserende yoga flow fornyer vi jordforbindelsen, så vi med ro i sindet kan træde ind i efteråret med dybt forankrede rødder. Du inviteres til en yoga workshop, der styrker og nærer dig indefra. Åndedrættet vil støtte dig i at mærke din kerne og finde dit fundament. Gennem accept, taknemmelighed og kærlighed modtager du næring & omsorg. Du genskaber forbindelsen til jordens beroligende energi, og du lander blidt i dig selv. Der vi bliver serveret the og snacks

340,00

Tilmeld dig her
 

Muskelaktiverings Workshop


12. september 2022 kl. 17-19

En workshop som viser dig, hvordan kroppen i virkeligheden fungerer, og hvor lidt der skal til for at aktivere og skabe forbindelse til de muskler, som ikke fungerer optimalt. Kroppens kompensationsmønstre giver ofte svaret på, hvorfor vi får skader og oplever vedvarende smerter specifikke steder i kroppen. I denne workshop deler jeg min historie om, hvad der virkede for mig i min egen proces med tilbagevendende diskos/ryg problemer gennem 15 år.

Det var først, da jeg fik kendskab til mine kompensationer og begyndte at arbejde med muskelaktivering, at der skete en fremgang. Og hvad der virkede for mig, virker heldigvis også for mange af mine klienter.

Vi vil komme ind på:
 • Hvordan vores krop kompenserer for de muskler, der er inaktive.
 • Hvordan du selv med simple teknikker kan aktivere de inaktive muskler.
 • Hvorfor den dybe vejrtrækning er så vigtig – og konsekvenserne ved overfladisk vejrtrækning.
 • Hvordan du effektivt træner de fundamentale muskler med enkle kropsvægtsøvelser.
 • Hvordan stress i hverdagens ikke kun påvirker sindet – men også kroppen.
Workshoppens indhold:
 • BeActivated filosofi
 • Muskelaktivering
 • Optimering af vejrtrækning
 • Fundamental træning
Workshoppen henvender sig til dig, der vil:
 • Gøre noget aktivt ved dine tilbagevendende smerter og skader
 • Forbedre dig indenfor din specifikke sport
 • Forbedre din kropsholdning
 • Have en bedre forståelse og større bevidsthed omkring hvordan din krop fungerer

500,00

Tilmeld dig her
 

Kakaoceremoni Fuldmåne


Søndag den 18. september kl. 14-16

Mærk dit hjerte og lade magien opstå under denne Kakao Fuldmåne Ceremoni guidet af Natascha Romano
.

I 2 timer inviterer jeg dig til at forbinde dig med dit hjerte. Kakao er en magisk plantemedicin, som støtter dig hele vejen igennem processen. Den åbner dit hjerte, og lader det komme til overfladen, som er klart til at blive set og der skabes kontakt med dit lys. Rummet vi skaber sammen er et trygt og kærligt rum. Alt af dig er velkommen.

OM CEREMONIEN
Du vil modtage en lækker kop ceremoniel kakao. Under ceremonien arbejder jeg med forskellige elementer, såsom musik, aromaterapi, guidet meditationer, åndedrætsøvelser, dans, shamanistisk trommerejse, visualisering, journaling, visdomskort – alt afhængig af det jeg bliver guidet til den dag.

Jeg anbefaler behageligt tøj til ceremonien. Medbring gerne en flaske vand, notesbog og kuglepen.

Natascha Romano

Natascha er uddannet skuespiller i Berlin. Hun er tysk-italiener, har boet i Danmark siden 2008 og er mor til 2 teenager. Hun deltog i “Master i ritualer” i 2021 hos Pia Nissen (The White shaman), samt i ”Nordic shamanic circle”. Derudover er hun uddannet Vølva (Sara Torvallbach), Selvværdsvejleder (Joan Ørting), yogalærer (LAGO), kranio sakral terapeut (Trine Rosenberg) og som Ayurvedisk sundheds- og livsstil konsulent (Nordic Ayurveda).

395,00

Tilmeld dig her
   

Meditation & følelsernes forvandling


24.-25. september 2022 11.00-17.30 + 11.00-14.00

Meditations- og fordybelsesweekend med forfatter og meditationslærer Svend Trier I denne weekend vil have fokus på, hvorledes meditation og nærværstræning kan skabe et rum for transformation af vanskelige følelser. Vi vil beskæftige os med flere forskellige strategier til at arbejde med følelser og med egoet, og se hvorledes udfordringer, kriser og tilsyneladende hindringer på ens vej kan være døren ind til større visdom, indsigt og medfølelse. Kurset er en lejlighed til at gå dybere i sin meditations- eller mindfulnesspraksis, og vil give dig nogle værdifulde og meget virkningsfulde redskaber til indre forvandling – redskaber som du kan have glæde af resten af dit liv.   Der vi bliver serveret the og vegetarisk frokost begge dage.

1195,00

Tilmeld dig her
 

Hvor anti-inflammatorisk er du?


mandag den 26. september 2022 kl. 19:00-21:00

Vidste du, at den samme kostplan ikke virker lige antiinflammatorisk for os alle? Dysfunktioner i immunforsvaret, fordøjelsen eller hormonsystemet er alt sammen med til at bestemme, hvad og hvor meget, der skal til, for at livsstil og kostvalg har antiinflammatoriske effekt. Derfor er det nødvendigt, at du tager udgangspunkt i dig selv, når du vil blive mere antiinflammatorisk. Ernæringsterapeut Carina Kock holder endnu en spændende temaaften i AYA House, og giver dig et samlet overblik over, hvad du kan være opmærksom på, når du vil spise og leve antiinflammatorisk. Kom med og hør mere om, hvorfor en helt individuel tilgang til kroppens inflammationer er nødvendig. Og bliv klogere på, hvordan du kan komme godt fra start med din antiinflammatoriske livsstil. Carina Kock er ernæringsterapeut, og har konsultationer i AYA House og online.

275,00

Tilmeld dig her
 

AROMAYOGA MED LILA LUTZ


lørdag den 15. oktober 2022 14.00-17.00

Dette er Lilas populære workshop med aromaterapi, yoga & lyd healing. Nogle smukke timer med Yoga, Mantrameditation, Aromaterapi og Krystal Syngeskåle Healing, der forbinder dig dybere til dine sanser og til den stilhed der allerede bor i dine celler. Lila guider blid Kundalini Flow og Yin Yoga, og bringer aromaterapien med ind i yogabevægelsene og åndedrættet, så virkningen af planterne og blomsternes duft, afbalancerer og støtter kroppen, imens vi bevæger os. Der bliver brugt rene æteriske øko olier fra DoTerra, som du vil nyde at massere dig ind i. Vi bevæger os ind i en øget opmærksomhed på at afbalancere krop og sind. Et samspil mellem musik, lyd, duft og bevægelse, der frigør blokeret energi og styrker din livskraft.   Der vi bliver serveret the og lidt snacks.

599,00

Tilmeld dig her
 

indre barn healing med katrine Enemark


Lørdag 19. november 2022 12.00-17.00

Det sårede indre barn er det barn, der ikke er blevet respekteret, værdsat, set og hørt som lille. Det barn, der er blevet påduttet, at det skal være på en bestemt måde eller fået en opfattelse af at dets følelser, behov og grænser er forkerte og ikke er værd at lytte til. Det barn lider og kæmper ofte med angst, ensomhed og skam. Det kender ikke længere til sin egen værdi. Flere og flere mennesker ønsker at genetablere kontakten med deres indre barn. At kunne omfavne og elske barnet og samtidig kunne adskille sig fra dets reaktioner og emotioner. Dvs. at kunne være til stede som “Den gode og omsorgsfulde voksne”, så barnet igen kan føle sig sikker og værdsat. De fleste voksne har prøvet at reagere uhensigtsmæssigt på konflikter, kritik og andre problemer! Når det indre barn ikke er blevet mødt i sine følelser, vil disse følelser ligge som uforløste blå mærker der igen og igen aktiveres og skaber smerte, skam og ikke mindst uhensigtsmæssige reaktioner. Vi er alle født med evnen til at mærke vores følelser og behov – måske er det igen tid til at skabe kontakt til dit indre barn, værdsætte og møde det med kærlighed… På denne workshop vil vi i en atmosfære af kærligt nærvær, arbejde med ovenstående. Vi vil dykke ind i det fra et teoretisk perspektiv, men også i høj grad skabe rum til følelserne og de kropslige reaktioner der kan få mulighed for at forløses undervejs. Vi vil bruge metoder som deling, meditation og åndedrætsterapi.

875,00

Tilmeld dig her
   

psoas workshop med Camilla Frydenlund


ny dato på vej

– smidiggør din rygsøjle og forløs din stress med åndedrættet! Psoas er den eneste muskel i kroppen, der forbinder rygsøjlen med benet. En for stram psoas muskel er ofte en ukendt medvirkende årsag til ”ondt i lænden” eller en ”stiv ryg”, fordi den trækker bækkenet frem og dermed giver dig et øget og uhensigtsmæssigt lændesvaj. Via forskellige åndedrætsteknikker og blide bevægelser arbejder vi på at smidiggøre din rygsøjle og dit bækken. Derefter er vi klar til at arbejde direkte med psoas musklen i kombination med åndedrættet, hvor du forløser mange fysiske spændinger, ophobet stress og samtidig optimerer dit åndedræt. Undervejs vil du opleve en større kontakt til kroppen, og at du skaber mere plads til dig selv – med andre ord at du får et større indre rum.

495,00

Tilmeld dig her
 
   
   

Nyhedsbrev

Tilmeld dig AYA HOUSE nyhedsbrev her