Yoga & Bevægelse

 

Vores ugentlige holdplan byder på et bredt udvalg af yogaformer, træning, dans, åndedræt og meditation.

Vi har inviteret de bedste undervisere indenfor og glæder os til at guide dig til en sundere, glade og stærkere krop, samt et afbalanceret sind.Hold markeret med en * er særligt gode for begyndere.

 

 

Dette yogahold er til hele familien. Der arbejdes med klassiske yogastillinger, twist og balance. Som familie bliver I udfordret til at være sammen på en sjov, nærværende og givende måde. I hverdagen har vi mange gøremål, hver for sig. Når vi laver familieyoga er det tid til at være sammen også mens vi finder vores eget rum. Yoga er sundhed og velvære, både fysisk og psykisk for hele familien. I behøver ikke have yogamåtter allesammen – gulvtæppe kan også bruges 🙂

I Tridosha Yoga integreres viden om Ayurvedas tre Doshaer eller grundlæggende livsenergier, kaldet Vata, Pitta og Kapha samt hvad der skal til for at balancere disse. Undervisningen er en kombination af åndedrætsøvelser, yoga stillinger, yoga nidra, aromaterapi, mantraer/musik og viden om tidspunkter til at støtte dig til balance i dine Doshaer. Du går fra timen afslappet og fuldt nærværende.

Dette morgenhold kaldes for “Mmm”, som er en forkortelse for Morgen Mobilitet & Meditation. Holdet kickstarter din dag med et dynamisk mobiliserende yogaprogram som giver masser af varme, bevægelighed og velvære i kroppen. Dette efterfølges af en guidet meditation, som giver dig ro og balance i sindet. Du får en behagelig følelse i krop og sind, så du kan gå ud og møde verden på en mindful måde. Alle kan være med.

Fusions yoga er en sammensmeltning af forskellige yogastilarter (Anusara yoga, Siddha Yoga, N.U. Yoga mm.) Fusions Yogaen understøttes med små visdomshistorier, poesi, smuk musik, mudras og stilhed om din yogapraksis. Timerne begyndes med at skabe en individuel intention for dagens praksis. I timerne bruges der også tid på justering (optimal kropsholdning) i de forskellige asanas (stillinger), og fokus ligger altid på at udføre praksissen fra hjertet.

Denne klasse foregår liggende og med tid til at hvile i forskellige stillinger. Det er for dig, som ønsker at komme helt ned i gear. Fokus er på at skabe ro i krop og sind og balance i dit nervesystem. Stillingerne er blide, behagelige og tilpasset, så du får mest mulig afspænding og afslapning ud af dem. Restorativ yoga er en yogaform, hvor der bruges hjælpemidler som tæpper, pøllepuder, bælter, øjenpuder og blokke. Hver enkelt stilling holdes længe – ofte fra cirka 5 minutter og op til omkring 20 minutter. En restorativ yoga-session kan variere fra at bestå af blot én enkelt stilling til flere, og ofte er stillingerne kombineret med åndedrætsøvelser og meditation. Alle kan være med.

På vores yin yoga hold handler det om afspænding, grounding og at strække dit bindevæv, så du får en mere fleksibel krop. Yin yogaen har, som navnet angiver, en mere feminin tilgang til yoga båret af vores yin energi, hvor stillingerne påvirker dine meridianbaner, energiflowet i kroppen og  organerne. Du befinder dig normalt i 3-5 minutter i en yogastilling, hvilket kan synes som lang tid, men når først du vender dig til det, føles det vidunderligt at få lov at give slip og at have god tid til det. 

Her arbejder du med hele kroppen og aktiverer alle led og muskelgrupper. Du vedligeholder din krop og holder dit energiniveau og livsglæde oppe. En omgang grundtræning vil svare til at få en behandling af kroppen, hvorfor flere benytter denne træningsform til at holde krop og sind ved lige.

Et dansekoncept uden fancy koreografi, blot simpel bevægelse gjort på din måde, med din stil på en måde, der føles rigtigt i DIN krop. Groove er en danseklasse, hvor du lærer enkel og let koreografi fra en række forskellige stilarter som: Hip Hop, Urban, House, Jazz, Bollywood, Latin, Afrika, Contemporary, Swing, Disco og mange flere… Groove er en helt fantastisk træningsform, der ved brug af simple dansetrin, træner ALLE kroppens muskelgrupper, giver høj puls, muskeltræning, smidighed og balance. Groove udvikler også din kreativitet! 

På dette hold bliver du introduceret til qigong.  Der vil være blid opvarmning og introduktion til grundlæggende qigong øvelser og vi tager hul på den verdenskendte og smukke qigong serie, Shi Er Fa. Qi betyder energi eller livskraft. Gong betyder at kultivere eller bevæge. Qi Gong er meditation i bevægelse. Du udfører enkle, bløde og naturlige bevægelser i et langsomt meditativt tempo, hvor du samtidig integrerer åndedræt, koncentration og bevægelse. Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med, og hvis du har skavanker, kan øvelserne justeres, så de passer til dig. Denne bevægelsesform er ligeledes formidabel til genoptræning.

Dette hold er for alle som ønsker blid, bevægelig yoga for hele det knirkende bevægeapparat. Henblikket med dette hold er, at du får en varme og energi fra fødderne og til toppen af hovedet og i sidste ende oplever en frihed i hele kroppen. Yogaen er baseret på at mobilisere alle led i kroppen et for et.

Filosofien bag Vinyasa flow handler om at alting er midlertidig, evig foranderligt. Din krop forberedes i et roligt tempo på dit flow, hvor klassiske yogastillinger kædes sammen og du bevæger dig i de forskellige stillinger på din yogamåtte i takt med din vejrtrækning. Det er et varieret flow med afvekslende yogastillinger, hvor du vil opleve den sunde kombination af styrke, puls, smidighed og bevægelse til gavn for hele kroppen. Alle kan være med, udvikle sig i eget tempo  uden at forcere noget.

Kundalini Yoga er en aktiv og dynamisk yogaform, der styrker nervesystemet. Med fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditationer samt Mantraer aktiveres kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) og der sættes der gang i kroppens naturlige energiflow. Effekten giver en udrensende, vitaliserende og helende virkning for krop, sind og ånd. Kundalini Yoga kaldes også hverdagens Yoga, hvor nemme øvelser bringer en effekt, som rækker langt ud over yogamåtten. Alle kan følge med uanset, hvilket Yoga niveau, du befinder dig på. Kundalini kaldes også bevidsthedens Yoga.

Er du ude efter en rolig yogatime med pauser mellem stillingerne, er Hatha yoga et godt valg. Der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt Hatha yogastilling korrekt og på dit niveau. Hatha Yoga er altså en bred betegnelse, og derfor kan de enkelte yogatimer i Hatha yoga-kategorien variere meget fra lærer til lærer og session til session. Hatha Yoga adskiller sig fra Flow Yoga ved at være én stilling ad gangen, og ikke flere i en serie.

På dette hold skabes der rum til fordybelse på både et fysisk og psykisk plan. Gennem et blidt og nærende åndedræt, guidet meditation og tankens kraft guides du til at lytte til dig selv, mærke efter og tage dig selv seriøst. Åndedrættet og nærværet i rummet vil være bærende for processerne, der udspiller sig. Sessionen er også velegnet for dig, som kan have svært ved at finde aftenro.

Yinmind skaber plads i krop og sind, fordi du dels arbejder med at stimulere bindevævet, dels giver opmærksomhed til dét, som ER lige nu – uden at dømme det rigtigt eller forkert, eller at ville ønske det var anderledes. På den måde skabes grundlag for transformation – for i accepten og nærværet med det, som er, kan fysiske spændinger eller følelsesmæssige blokeringer bevæge sig og forløses. Gennem siddende eller liggende yogastillinger, der fokuserer på dybe stræk, som typisk varer mellem 3-10 min, inviterer Yinmind dig til, at du giver dig hen i langsomhed, synker dybere ind i din krop og mærker sansningerne i din krop og indre stemning – på en undersøgende, nysgerrig og ikke-dømmende men accepterende måde. Yinmind styrker dermed din evne til at være til stede i krop og sind – som det er og føles i nuet.

MediYoga, medicin og yoga. A match made in heaven! MediYoga er en holistisk teknik, der balancerer fysisk, psykisk og emotionelt, hvilket betyder der gås i dybden med problemet. Medicinen hjælper akut med at sænke blodtrykket og med regelmæssig MediYoga (mindst 3 gange om ugen) kan årsagen mindskes eller endda måske helt forsvinde, så det forhøjede blodtryk bliver normal, og der kan trappes ud af medicinen.

Denne Yoga Vinyasa klasse er en fin kombination af yoga og meditation. Du vil starte med at tune ind på blødgørelse af vejrtrækning og krop, arbejde ind i flows,  for igen at stilne kroppen til afsluttende meditation. Undervejs vil smukke toner fra guitaren flyde i samspil med både flows og meditation. Musiker er: Daniel Arturo Wenck.

 

Dine undervisere

 

Læs mere

 

Priser &
Medlemskab

 

Læs mere

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig AYA HOUSE nyhedsbrev her