Yoga & bevægelse

Vores ugentlige holdplan byder på et bredt udvalg af yogaformer, træning, dans, åndedræt og meditation. Vi har inviteret de bedste undervisere indenfor og glæder os til at guide dig til en sundere, glade og stærkere krop samt et afbalanceret sind.

Hold markeret med en * er særligt gode for begyndere.

LÆS MERE OM DE FORSKELLIGE TRÆNINGSFORMER

Hold markeret med en * er særligt gode for begyndere.

Er din “enhed” stresset, presset eller ude af balance?

Eller ønsker du blot at sørge for at holde krop og sind i balance.

På dette hold arbejdes der både med både krop og sind i form af åndedræt / pranayama, fokus på sanser og brug af aromaterapi

Timen er for alle og giver dig mulighed for en pause fra alt det der går lidt for stærkt.
En pause hvor du kan restituere, meditere og hele din “enhed” ved hjælp af meditation, visualiseringsrejser og yoga Nidra.

Det er tid til forkælelses på den helt blide måde, uden særlig meget bevægelse.

Husk varmt tøj.

Et hold hvor vi laver meget bløde bevægelser, der smører og frigør led og muskler. Vi arbejder med åndedrættet og som regel med restorative stillinger. Vi afslutter altid med en afspænding. Et hold med tindrende nærvær, et smil på læben og omsorgsfuld undervisning. Alle kan være med.

Her arbejder du med hele kroppen og aktiverer alle led og muskelgrupper. Du vedligeholder din krop og holder dit energiniveau og livsglæde oppe. En omgang grundtræning vil svare til at få en behandling af kroppen, hvorfor flere benytter denne træningsform til at holde krop og sind ved lige.

På dette hold laver der forebyggende yoga, så kroppen holdes sund og på lang sigt har mindre risiko for at få skader. I yogaprogrammet varmes alle kroppens led op og du mærker gradvist hvordan din krop bliver mere bevægelig og smidig. Yogaen er mere dynamisk og du vil få masser af varme og velvære i krop og sind, så du kan gå ud og møde verden med mere energi.

Øvelserne laves stående, siddende og liggende og alle kan være med. Mange af øvelserne kan også laves på en stol hvis det fungerer bedre.

Drop-in meditationerne er for alle, både helt nye og også dig som har prøvet at meditere før eller dig som mediterer dagligt. Det et muligt at sidde på enten stol eller meditationspude under meditationen. Der er udstyr i rummet. Medbring dog evt. selv et tæppe og kom gerne i behageligt tøj.

På disse hold skifter vi i mellem at guide kropsscanninger, åndedrætsmeditationer, mindfulness-øvelser og af og til sidder vi i stilhed.

Der er plads til maksimum 10 deltagere pr. gang. Det kræver ingen særlige forkundskaber at deltage i disse ugentlige meditationer.

Alle er velkomne.

På dette hold laver vi forebyggende yoga, så kroppen holdes sund og på lang sigt har mindre risiko for at få skader.

I yogaprogrammet varmes alle kroppens led op og du mærker gradvist hvordan din krop bliver mere bevægelig og smidig.

Yogaen er mere dynamisk og du vil få masser af varme og velvære i krop og sind, så du kan gå ud og møde verden med mere energi.

Øvelserne laves stående, siddende og liggende og alle kan være med. Mange af øvelserne kan også laves på en stol hvis det fungerer bedre.

Filosofien bag Vinyasa flow handler om at alting er midlertidig, evig foranderligt. Din krop forberedes i et roligt tempo på dit flow, hvor klassiske yogastillinger kædes sammen og du bevæger dig i de forskellige stillinger på din yogamåtte i takt med din vejrtrækning. Det er et varieret flow med afvekslende yogastillinger, hvor du vil opleve den sunde kombination af styrke, puls, smidighed og bevægelse til gavn for hele kroppen. Alle kan være med, udvikle sig i eget tempo  uden at forcere noget.

Et dansekoncept uden fancy koreografi, blot simpel bevægelse gjort på din måde, med din stil på en måde, der føles rigtigt i DIN krop. Groove er en danseklasse, hvor du lærer enkel og let koreografi fra en række forskellige stilarter som: Hip Hop, Urban, House, Jazz, Bollywood, Latin, Afrika, Contemporary, Swing, Disco og mange flere… Groove er en helt fantastisk træningsform, der ved brug af simple dansetrin, træner ALLE kroppens muskelgrupper, giver høj puls, muskeltræning, smidighed og balance. Groove udvikler også din kreativitet!

Denne træning er for dig der gerne vil styrke kroppen indefra og ud. Udgangspunktet er at få aktiveret og styrket kroppens fundamentale muskler og øge kropsbevidstheden.

Vi arbejder med egen kropsvægt, og kombinere øvelser fra styrketræning, yoga i en dynamisk praksis, hvor der især er fokus på vejrtrækningen og detaljerne i øvelserne.

Ved bevidst at isolere og aktivere muskler med simple øvelser, forbereder du kroppen på at kunne klare sværere bevægelses opgaver, som du kan tage med dig i anden sport eller i hverdagen.

Samtidig undgår du kompensationer, som ofte er årsagen til skader og smerter i kroppen.

Efter træningen vil du opleve en forbedret kropsholdning. Nu hvor musklerne er aktive, og kroppen kan bærer sig selv, uden at falde sammen. Alle er velkomne.

I denne time kombineres Hatha og Vinyasa. Du vil blive guidet i klassiske stillinger, opbyggende, og nænsomt inviteret til at mærke dit åndedræt i samspil med din udholdenhed.

De klassiske stillinger bliver sat sammen i mindre sekvenser af flow, vinyasa, og i roligt tempo, mærker du den bløde rytme af krop, sind og åndedræt.

Er du ude efter en rolig yogatime med pauser mellem stillingerne, er Hatha yoga et godt valg. Der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt Hatha yogastilling korrekt og på dit niveau. Hatha Yoga er altså en bred betegnelse, og derfor kan de enkelte yogatimer i Hatha yoga-kategorien variere meget fra lærer til lærer og session til session. Hatha Yoga adskiller sig fra Flow Yoga ved at være én stilling ad gangen, og ikke flere i en serie.

Hårdt fysisk arbejde eller sportslig aktivitet, har ofte en tendens til at gøre muskelgrupper korte og stive. Her er yogaen et perfekt supplement til at blødgøre kroppen samt øge bevidstheden om gode og sunde bevægelsesmønstre. Yoga har potentiale til både at styrke din krop og gøre den mere smidig og til at lindre smerter.

Vi vil arbejde både med varmende kraftfulde serier og mere statiske dybe stræk og arbejder alle kroppens muskler og led igennem. Vi slutter altid med en dyb afspænding. Det er ikke en forudsætning, at du har prøvet yoga før. Alle kan være med.

Kundalini Yoga er en aktiv og dynamisk yogaform, der styrker kroppen, balancerer nervesystemet og giver en meditativ oplevelse af nærvær.

Gennem fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditation og mantra aktiveres kroppens energisystem herunder både flowet af livsenergi i kroppens meridianbaner (prana) og kundalini- eller bevidsthedsenergien i rygsøjlen. Dette giver en udrensende, vitaliserende og helende effekt på krop, sind og ånd.

Yogaformen er også kendt for at balancere hormonsystemet ved fx overgangsalderen. Kundalini Yoga kaldes også hverdagens Yoga, da det er en praksis som er designet til at virke ekstremt effektivt på kort tid, så man med simple øvelser kan opnå en stor effekt i hverdagslivet.

Alle kan følge med uanset, hvilket niveau, du befinder dig på.

MediYoga – medicinsk yoga er grundlagt i 1995 og udviklet af Göran Boll på IMY, Instituttet for Medicinsk Yoga, i Stockholm. MediYoga udspringer af klassisk Kundalini Yoga, og minder meget om Kundalinien med fokus på mantraer, dynamisk åndedræt og skiftende temaer. MediYoga er Kundalini Yoga, der er blevet forsket på, som med tydelig evidens beviser, at yogaen har en rigtig god virkning på bla. rygpatienter og hjertepatienter i rehabilitering og i forebyggelse mod nye blodpropper. MediYoga er også et særdeles effektivt værktøj mod stress, udbrændthed og andre ubalancer, og det er enkelt at anvende og for alle.

Naturen er et godt sted at træne kroppen, genvinde den kropslige styrke og kropsbevidsthed og dermed fornemmelsen af os selv.

Kropsbevidsthed opstår ved at stimulere den kinæstetiske sans (bevægelsessansen), følesansen og balancesansen.

I naturen er der de bedste muligheder for at bevæge sig naturligt i naturlige bevægemønstre, som er gode for os.

Naturen er et træningsrum med højt til loftet og kan udfordre med skiftende underlag, terrænforskelle og naturlige udfordringer, som store sten, væltede træer og knækkede grene, som kan gøre træningen til en leg og samtidig hjælpe dig til at blive mere fortrolig med dig selv.

Vi bevæger os i området omkring AYA House og i træningen integreres forskellige valgmuligheder og sværhedsgrader, sådan at alle kan være med.

Derudover tilbydes fuglenes sang, duften af jord, vinden i håret, solens varme. En ny træningsbane hver gang. Røde kinder og brede smil på læben.

Vi afslutter som regel med at være stille sammen i naturen nogle minutter inden vi siger farvel og på gensyn.

Praktisk:
Udendørs tøj du kan bevæge dig i efter vejr og vind. Gerne lag på lag. Sko eller støvler efter årstid. Medbring gerne er par handsker, der må blive snavsede (havehandsker).

Pilates former, styrker og smidiggør din krop. Du forbedrer samtidig din holdning, da træningen fokuserer meget på dine dybe mave- og rygmuskler.

Musklerne trænes indefra og ud. Der er fokus på kernemuskulaturen i hver eneste øvelse. Alle bevægelser udføres flydende, præcist og kontrolleret.

Det lader sig kun gøre med masser af nærvær. Ligesom få gentagelser kontrolleret og præcist udført giver det bedste resultat.

Du kommer godt igennem hele kroppen i hver eneste klasse. Vi starter med en lille opvarmning, så øvelser på gulv, øvelser på måtten, lidt strækøvelser og til sidst en kort afspænding.

Kroppen er helt fantastisk, så du vil hurtigt mærke en fornyet styrke i din krop.

Alle er velkomne.

Power yoga er en dynamisk yogaform, hvor der ikke er pauser imellem hver yogastilling. Pulsen kommer op, og der skabes flow i kroppen under de styrkende sekvenser. Der er vedvarende fokus på åndedræt, flow, smidighed og styrke.

Dette hold er for øvede.

Denne klasse foregår liggende og med tid til at hvile i forskellige stillinger. Det er for dig, som ønsker at komme helt ned i gear.

Fokus er på at skabe ro i krop og sind og balance i dit nervesystem.

Stillingerne er blide, behagelige og tilpasset, så du får mest mulig afspænding og afslapning ud af dem.

Restorativ yoga er en yogaform, hvor der bruges hjælpemidler som tæpper, pøllepuder, bælter, øjenpuder og blokke.

Hver enkelt stilling holdes længe – ofte fra cirka 5 minutter og op til omkring 20 minutter.

En restorativ yoga-session kan variere fra at bestå af blot én enkelt stilling til flere, og ofte er stillingerne kombineret med åndedrætsøvelser og meditation.

Alle kan være med.

På vores yin yoga hold handler det om afspænding, grounding og at strække dit bindevæv, så du får en mere fleksibel krop. Yin yogaen har, som navnet angiver, en mere feminin tilgang til yoga båret af vores yin energi, hvor stillingerne påvirker dine meridianbaner, energiflowet i kroppen og  organerne. Du befinder dig normalt i 3-5 minutter i en yogastilling, hvilket kan synes som lang tid, men når først du vender dig til det, føles det vidunderligt at få lov at give slip og at have god tid til det.

I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelsesbaseret praksis, der består af 3 integrerede lag:

Det fysiske, energetiske og meditative. Gennem mindful bevægelse og længereholdte stillinger stimuleres bindevævet, musklerne afspændes og nervesystemet beroliges. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer.

Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

Yinpower handler om ro, indre balance og robusthed. Power definerer aktiviteten i øvelsen, hvilket betyder at der virkelig skal arbejdes i øvelserne, for at opnå et resultat. Gennem Yinpower vil du opleve at du får mere energi, bliver stærkere og finder ro til kernen, gennem de 3 yin instrumenter: fordøjelse, udrensning og søvn. Alle kan være med, du er i øvelserne i 3-5 minutter, der består mest af siddende og liggende øvelser.

YinRest er en kombination af to praksisser. Yin Yoga og Restorativ Yoga. Klassen vil være halvt af hvert. Først Yin Yoga og så Restorativ Yoga.

Yin Yoga er træning af bindevævet. Gennem siddende og liggende stillinger typisk holdt i 3 – 5 minutter bliver det seje bindevæv (ledbånd og sener) stimuleret til at blive mere smidigt, bedre hydreret og samtidigt stærkere. Du opbygger og vedligeholder mobiliteten i din krop. Samtidig er Yin Yoga en rolig, indad skuende og mediterende praksis.

Restorativ Yoga er liggende afspænding/hvile af kroppen og nervesystemet. Der anvendes meget udstyr såsom tæpper, blokke og pøllepuder for at gøre stillingerne optimale for netop din krop. Du er i hver stilling i 10-20 minutter. I Restorativ Yoga får du legal pause, hvor kroppen får mulighed for at komme af med sine spændinger.

YinRest efterlader dig med et saligt suk og et lille smil. En følelse af frihed i kroppen og ro i sindet.

Alle er velkomne.

Yoga Reset & Restore er en ny fredagsklasse med Illona Marquard, som har til formål at nulstille kroppen, sindet og nervesystemet, så du kan indlede weekenden med ny energi, nærvær og ro. Undervisningen består af effektfulde yogiske teknikker herunder åndedrætsøvelser, dynamisk bevægelse med inspiration fra kundaliniyogaen, yin yoga stræk og yoga nidra.

Dine undervisere

Mød vores mange dygtige og kvalificerede underviser samt læs om de forskellige yogaformer.

Priser & medlemskab

Læs mere om priser og de forskellige medlemsskabs typer.Kontakt os endelig hvis du har brug for vores vejledning.
Vi har alt udstyr til din rådighed (måtter, blokke, bolsters, remme, øjenpuder, tæpper), så det eneste du skal gøre er at møde op og nyde din yogatime.