Bliv certificeret yogalærer & FORDYB DIG I YOGAENS UNIVERS

En yoga uddannelse hos AYA House giver dig mulighed for at fordybe dig i praksis og formidling af yoga og meditation med særligt fokus på yogaens indre udviklingsrejse. En rejse du selv inviteres til at udforske gennem oplevelsesbaseret undervisning og egen praksis.

Vores yoga instruktør uddannelse er en grunduddannelse, som giver en grundig indføring i de to stilarter hatha yoga og yin yoga, så du kan undervise i begge dele samt forstår både praksis, teori og filosofi. Derudover er meditation en væsentlig del af uddannelsen, introduceret som både en separat praksis og en grundlæggende tilgang til mindful undervisning i yoga.

Du vil blive vejledt og guidet til at etablere eller videreudvikle din egen yoga- og meditationspraksis, så du kan undervise i yoga ud fra en solid personlig praksis og indsigt. Tilgangen på vores yoga uddannelse nær København er, at det er med afsæt i din egen særegne visdom og dine personlige erfaringer, at du finder din egen stemme som yogalærer – baseret på alt det du lærer på uddannelsen lige såvel som det, du allerede har med dig.

Undervejs vil du blive introduceret for en række meditative teknikker, der kan give inspiration til at undervise i yoga som en transformerende indre rejse. Du vil bl.a. opleve åndedrætsteknikker, mantra, stilhed, yoga nidra, ceremonielle rum og kundalini-inspireret yoga (kriyas). Disse teknikker kan bruges i din personlige praksis og du kan inddrage elementer af dem i din undervisning på et basalt niveau.

Indhold på vores yoga uddannelse

 • Yoga – asanas (stillinger), alignment og sekvensering indenfor hatha og yin yoga i teori og praksis.
 • Meditation – meditationsteknikker fra mindfulness og den yogiske tradition med afsæt i en solid egenpraksis og forståelse for den meditative tilstand.
 • Åndedræt – forståelse af åndedrættet og grundig erfaring med pranayama/ånedrætsteknikker.
 • Afspænding – at guide savasana (den afsluttende afspænding), samt lave simple kropsscanninger mm. med inspiration fra yoga nidra.
 • Mantra – grundlæggende forståelse af mantra og brug af lyd i undervisningen.
 • Yogaanatomi og bevægelseslære – herunder både den fysiske krop og den subtile anatomi (chakrer og energisystem).
 • Yogafilosofi og historie.
 • Basal viden om nervesystemet, stress og smerter.
 • Bindevæv og kinesisk medicin – introduktion til meridianbaner, organer og bindevæv i relation til yin yoga.
 • Særlige behov – grundlæggende kendskab til yoga for personer med særlige behov, så du kan give modificeringer efter behov i dine yogaklasser (dynamisk mobilitetsyoga, gravid- og efterfødselsyoga, yogaskader, kroniske smerter).
 • Udvikling af din rolle som yogalærer – formidling, tematisering, etik og personlig stil.

Hvem henvender vores yoga instruktør uddannelse sig til?

En anerkendt yoga uddannelse som denne er både for dig der ønsker at blive yogalærer og for dig som ønsker at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. Den foregår i AYA House, som ligger omgivet af natur og skov lige uden for Fredensborg. På uddannelsen vil vi derfor bruge naturen til praksis og refleksion.

PRIS

36.500 kr.

INGEN LEDIGE PLADSER

 • 200+ timers certificeret yogalærer uddannelse
 • 18 undervisnings- og træningsdage
 • 3 dagsretreat
 • 1 certificeringsdag

 • Manual & litteraturliste
 • 9 måneders gratis AYA House medlemskab
 • 4 måneders gratis adgang til YogaStream
 • Stærkt fællesskab & netværk
 • Maks. 21 deltagere

Mød dine undervisere og gæstelærere

Med til at guide og undervise dig på uddannelsen har du de erfarne yogalærere og -undervisere Illona Marquard, Lars Damkjær og Isa Raim. Udover disse undervisere vil der på udvalgte dage på uddannelsen også komme spændende og inspirerende gæstelærere såsom Simon Krohn og Camilla Juel Madsen. Læs mere om dette helt unikke hold af undervisere nedenfor.

Illona Marquard – Underviser

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på mere end 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser i bl.a. kundalini, yin og yoga nidra samt et liv i bevægelse med elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager redskaber som pranayama, mantra og kriya til at skabe flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House, privat og på online platformen Yogastream.

Lars Damkjær – UNDERVISER

Lars Damkjær har mere end 25 års personlig og professionel erfaring med meditation og yoga. Lars er cand. comm. og uddannet MBSR instruktør (mindfulness baseret stress reduktion), coach, mentaltræner og yin yogalærer. Han er fast underviser og mindfulness ekspert på Yogavivo. Lars har uddannet 120 Yinmind yoga instruktører og 25 stress coaches, har haft sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka og er bl.a. forfatter til bogen “Mindre stress, mere nærvær“ samt manden bag meditationsappen Nærvær.

Isa Raim – Underviser

Isa Raim er en solid og erfaren yogalærer og en hjertelig nomade, der søger inspiration og vækst. Med en professionsbachelor i fysioterapi og 5 års erfaring som rehabiliteringsterapeut har han en omfattende viden om kroppen, som han omsætter i en holistisk og anatomisk funderet bevægelseslære og alignment. Isa har dyrket yoga i mere end 15 år og har undervist rigtig meget på blandt andet 14+ living yolates uddannelser, assisteret flere yogauddannelser og været censor hos bl.a. Sienna Sherman og Chris Chavez. Isa integrerer meditation, bevægelse og shamaniske praksisser i sin undervisning og finder inspiration i naturlig bevægelse og musik. Han skaber et åbent rum, hvor der er plads til alle følelser og til at være sig selv.

Simon Krohn – Gæstelærer

Simon Krohn er en anerkendt yogalærer med en E-RYT 500-certificering hos Yoga Alliance. Han har en kandidatgrad i filosofi og har studeret yoga og yogafilosofi i Indien, Australien og USA. Simon tilbyder workshops, foredrag og yogalæreruddannelser i Danmark og Sverige. Han er også efteruddannet i kropsterapi. Med sin dybe forståelse af yogafilosofien inspirerer Simon elever til at opdage yogapraksisens transformative kraft. Simon underviser som gæstelærer på én dag i løbet af uddannelsen.

Camilla Juel Madsen – Gæstelærer

Camilla Juel Madsen er yogalærer, foredragsholder og selvstændig erhvervskvinde. Siden 2015 har hun undervist i yoga og specialiseret sig i dynamisk mobilitetsyoga. Som partner i AYA House tilbyder hun desuden undervisning i Hatha, Yin og Restorativ yoga. Camilla er certificeret RYT 500-yogalærer fra School of Santhi i Sydindien. Udover sin undervisning har hun arrangeret og faciliteret flere yogaretreats i udlandet. Camilla er initiativtager til og partner i AYA House og har derudover to andre virksomheder som hun arbejder i til daglig.Camilla underviser som gæstelærer på to halve dage på uddannelsen.

For mig svarede det til en rejse, man ikke ville hjem fra eller et fantastisk eventyr, hvor man ikke kan vente med, at vende den næste side. Underviserne er fantastisk dygtigere og inspirerende. De rummer på så meget viden og ikke mest nærvær, som de formår at formidle på en dragende og meget lærerig måde.

Carina

Det har på alle måder været et fantastisk forløb. De dygtige og engagerede lærere, har med hver deres særlige kompetence og personlighed, ført og guidede os ind i et univers fyldt med krop, sjæl og ældgammel visdom på en let og humoristisk måde, og mødt alle os yogier lige i hjertet ❤️

Sus

Retreatdagene har givet mig vidunderlige og lærerige indsigter, ro, glæde og energi. Der har været oplevelser som hjælper mig med at kunne leve mit fulde potentiale. Der har været stort fokus på egenpraksis, dvs “teach what you know”, så det har været særligt vigtigt at lære det på egen krop.

Rikke

Det har været livsforandrende. Vi har fået så mange guldkorn fra tre unikke yogalærere. Yogaens verden har foldet sig langt større ud end jeg havde forestillet mig. Både sjæleligt, mentalt og kropsligt. Jeg har elsket hvert minut, og vil fortsætte min VEJ med større indsigt, dybde, viden og glæde.

Camilla

Hør UNDERVISERNE fortælle lidt om sig selv her…

Få en kort intro af underviserne her. Hvis du ønsker at høre mere om uddannelsen, er du velkommen til at ringe og tale med os eller én af underviserne eller komme til vores næste online informations- og spørgeaften den 1. juli kl. 19.00.

Yoga uddannelsens opbygning

Yoga uddannelsen består af fire søjler som tilsammen udgør uddannelsens mere end 200 timers curriculum.
De fire dele består af 9 undervisningsmoduler med i alt 18 undervisnings- og træningsdage sammen med dine undervisere; læsning & træning på egen hånd og i grupper; 3 retreats á 1 dag og til slut 1 certificeringsdag. Alt sammen fordelt over ca. 8 måneder og med 2 lærere på stort set alle undervisningsmodulerne.

UNDERVISNING

18 dage

9 moduler á 2 dage

Denne del består af face-to-face undervisning og praksis i uddannelsens teori og indhold.

TRÆNING

Egen læsning & træning

Min. 3 timers læsning & træning mellem hvert modul

Mellem undervisnings-modulerne læser og træner du på egen hånd og i din studiegruppe.

RETREATS

3 dage

3 dagsretreats uden
overnatning

Fordybelse i yoga og meditation og refleksion over din indre rejse med bl.a stilhed og ceremonielt arbejde.

CERTIFICERING

1 dag

Afslutning og
certificering

På dette sidste trin på rejsen runder vi uddannelsen af med en certificering.

Oversigt over curriculum

Uddannelsen er bygget op omkring mere end 200 timers undervisning, træning, praksis og læsning i de grundlæggende praksisser og filosofier i yoga. Klik på overskrifterne nedenfor og læs mere.

Hatha, yin yoga, meditation, pranayama, kundalini-inspireret yoga, yoga nidra og ceremonielle rum. Guidet praksis i disse teknikker og yogateoretisk forståelse af, hvordan de undervises.

Sekvensering, tematisering, sprogbrug, personlig stil og stemme, justering & brug af rekvisitter, etik for undervisere.

Yogafilosofi, chakrer og energisystem buddhistisk filosofi & psykologi, yogisk etik, bevidsthed, personlig udvikling og satsang

Læsning, træning i studiegrupper, egen praksis & træning, deltagelse i yogaklasser, online læring og refleksion.

Yogaanatomi, alignment, kropsforståelse, viden om hjernen og nervesystemet, meridianbaner og kinesisk medicin.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du svar på mange af de praktiske spørgsmål. Hvis du stadig har spørgsmål til uddannelsen eller andet du er i tvivl om så ring til os på 25 94 44 80 eller book en rådgivningssamtale.

Vi anbefaler at have grundlæggende erfaring med yoga inden du starter på uddannelsen ved fx at have dyrket yoga i minimum 6 måneder. Det kan dog godt lade sig gøre at starte på uddannelsen uden tidligere erfaring, hvis du er motiveret for at gøre en særlig indsats i starten og sørge for at tage ekstra klasser, så du opbygger din erfaring med yoga.

Det kan du vælge at gøre, men det er ikke nødvendigt.

Du vil på uddannelsen indgå i gruppearbejde, som vil fungere som støtte for din udvikling som yogalærer.

Som udgangspunkt skal du deltage på alle moduler og dagsretreats for at kunne gå til den afsluttende prøve og blive certificeret yogalærer.
Hvis du imidlertid bliver forhindret i at deltage af den ene eller anden grund, kan du kontakte os for en eventuel aftale om deltagelse på et kommende hold eller for at finde andre muligheder for at indhente det forsømte.

Mindre fysiske skavanker er som udgangspunkt ikke et problem, da uddannelsen er inkluderende og lægger op til at lære at tilpasse yoga til alle kroppe. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Ved stress, angst, depression eller andre psykiske lidelser, skal du selv være i stand til at håndtere dem, da vi ikke kan tage særlige hensyn. Vi vil under alle omstændigheder gerne informeres om dette, inden du starter, så tag gerne kontakt – også hvis du er i tvivl.

Hele uddannelsen indeholder 20 hele face-to-face undervisningsdage fordelt over ca. 8 måneder samt to hele certificeringsdage.

Mellem face-to-face modulerne skal du forvente at bruge ca. 3-5 timer om ugen på træning, gruppearbejde og egen praksis.

Herudover skal du forvente at bruge tid til at forberede en kort skriftlig opgave og en praktisk eksamen.

Ja, denne uddannelse kvalificerer dig til at undervise selvstændigt i yoga baseret på uddannelsens indhold.

Du er velkommen til at deltage på uddannelsen udelukkende for at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. I så fald behøver du ikke at tage den afsluttende eksamen og du vil ikke modtage dit certifikat. Da der er meget læring i at opleve hinanden undervise, vil vi anbefale at du alligevel er med som deltager på de to dage, hvor der er certificering. Dette er dog helt op til dig selv, og du er naturligvis også velkommen til at tale med underviserne omkring det undervejs.

Der blive oprettet en gruppe på Facebook, hvor deltagerne kan arrangere samkørsel og i det hele taget kommunikere undervejs. Hvis du ikke kommer i egen bil, kan du også tage med offentlig transport til AYA House.

Praktisk information

Sted

AYA House, Danstrupvej 27G, 3480 Fredensborg.

Parkering på P-pladsen til højre for AYA House indgangen.

Pris

Pris 36.500 kr. 

OBS! Mulighed for at opdele betalingen i 5 rater á 7.300 kr. (ved betaling med kort.

Første rate betales ved tilmelding. Resten betales den 1/10-24, 1/11-24, 1/12-24 og 1/1-25.

Antal deltagere

Maks. 21 deltagere pr. hold.

Undervisere & Gæstelærere

Illona Marquard, Lars Damkjær, Isa Raim, Simon Krohn (gæstelærer) & Camilla Juel Madsen (gæstelærer).

Der vil være 2 undervisere/gæstelærere på hovedparten af modulerne under uddannelsen. Illona vil være den gennemgående underviser på hovedparten af modulerne.

UNDERVISNING

Alle uden overnatning og mad. Herudover 1 certificeringsdag med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00. Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS

3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Datoer

MODUL 1:
MODUL 2:
MODUL 3:
DAGSRETREAT 1:

MODUL 4:
MODUL 5:
MODUL 6:

MODUL 7:
DAGSRETREAT 2:
MODUL 8:

MODUL 9:
DAGSRETREAT 3:
CERTIFICERING:

Den 6. – 7. sept. 2024
Den 4. – 5. okt. 2024
Den 1. – 2. nov. 2024
Den 3. nov. 2024
Den 6. – 7. dec. 2024
Den 10. – 11. jan. 2025
Den 7. – 8. feb. 2025

Den 7. – 8. marts 2025
Den 9. marts 2025
Den 11. – 12. april 2025
Den 9. – 10. maj 2025
Den 11. maj 2025
Den 13. – 15. juni 2025 *

* Du deltager kun på én af certificeringsdagene

UNDERVISNING

1 undervisningsmodul á 3 dage (opstartsmodulet) og 7 undervisningsmoduler á 2 dage. Alle uden overnatning og mad. Herudover 2 certificeringsdage med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00. Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS

3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Datoer


MODUL 1:
6. – 7. september 2024


MODUL 2:
4. – 5. oktober 2024

MODUL 3:
1. – 2. november 2024

DAGSRETREAT 1:
3. november 2024

MODUL 4:
5. – 6. december 2024

MODUL 5:
10. – 11. januar 2025

MODUL 6:
7. – 8. februar 2025

MODUL 7:

7. – 8. marts 2025

DAGSRETREAT 2:
9. marts 2025

MODUL 8:
11. – 12. april 2025

MODUL 9:
9. – 10. maj 2025

DAGSRETREAT 3:
11. maj 2025

CERTIFICERING:
13. – 15. juni 2025*

* Du deltager kun på én af certificeringsdagene.