Bliv certificeret yogalærer

Yogalæreruddannelsen hos AYA House giver dig mulighed for at fordybe dig i praksis og formidling af yoga og meditation med særligt fokus på yogaens indre udviklingsrejse. En rejse du selv inviteres til at udforske gennem oplevelsesbaseret undervisning og egen praksis.

Uddannelsen er en grunduddannelse, som giver en grundig indføring i de to stilarter hatha yoga og yin yoga, så du kan undervise i begge dele samt forstår både praksis, teori og filosofi. Derudover er meditation et væsentligt element af uddannelsen, som du vil blive introduceret til både som en særskilt praksis og som en fundamental tilgang, der giver mulighed for at undervise i yoga på en mindful og nærværende måde

Du vil blive vejledt og guidet til at etablere eller videreudvikle din egen yoga- og meditationspraksis, så du kan undervise i yoga ud fra en solid personlig praksis og indsigt. Tilgangen på uddannelsen er, at det er med afsæt i din egen særegne visdom og dine personlige erfaringer, at du finder din egen stemme som underviser og yogalærer – baseret på alt det du lærer på uddannelsen lige såvel som det, du allerede har med dig.

Undervejs vil du blive introduceret for en række meditative teknikker, der kan give inspiration til at undervise i yoga som en transformerende indre rejse. Du vil bl.a. opleve åndedrætsteknikker, mantra, stilhed, yoga nidra, ceremonielle rum og kundalini-inspireret yoga (kriyas). Disse teknikker kan bruges i din personlige praksis og du kan inddrage elementer af dem i din undervisning på et basalt niveau.

Indhold på uddannelsen

 • Yoga – asanas (stillinger), alignment og sekvensering indenfor hatha og yin yoga i teori og praksis.
 • Meditation – meditationsteknikker fra mindfulness og den yogiske tradition med afsæt i en solid egenpraksis og forståelse for den meditative tilstand.
 • Åndedræt – forståelse af åndedrættet og grundig erfaring med pranayama/ånedrætsteknikker.
 • Afspænding – at guide savasana (den afsluttende afspænding), samt lave simple kropsscanninger mm. med inspiration fra yoga nidra.
 • Mantra – grundlæggende forståelse af mantra og brug af lyd i undervisningen.
 • Yogaanatomi og bevægelseslære – herunder både den fysiske krop og den subtile anatomi (chakrer og energisystem).
 • Yogafilosofi og historie.
 • Basal viden om nervesystemet, stress og smerter.
 • Bindevæv og kinesisk medicin – introduktion til meridianbaner, organer og bindevæv i relation til yin yoga.
 • Særlige behov – grundlæggende kendskab til yoga for personer med særlige behov, så du kan give modificeringer efter behov i dine yogaklasser (dynamisk mobilitetsyoga, gravid- og efterfødselsyoga, yogaskader, kroniske smerter).
 • Udvikling af din rolle som yogalærer – formidling, tematisering, etik og personlig stil.

Hvem henvender uddannelsen sig til?

Uddannelsen er både for dig der ønsker at blive yogalærer og for dig som ønsker at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. Den foregår i AYA House, som ligger omgivet af natur og skov lige uden for Fredensborg. På uddannelsen vil vi derfor bruge naturen til praksis og refleksion.

Pris pr. deltager

34.500 kr.

INGEN LEDIGE PLADSER

 • 200 timers certificeret yogalærer uddannelse
 • 17 undervisnings- og træningsmoduler
 • 3 heldags silent retreat
 • 1 certificeringsdag

 • Manual & litteraturliste
 • 9 måneders gratis AYA House medlemskab
 • 4 måneders gratis adgang til YogaStream
 • Stærkt fællesskab & netværk
 • Maks. 20 deltagere

Mød dine undervisere og gæstelærere

Med til at guide og undervise dig på uddannelsen har du de erfarne yogalærere og -undervisere Illona Marquard, Lars Damkjær og Isa Raim. Udover disse undervisere vil der på udvalgte dage på uddannelsen også komme spændende og inspirerende gæstelærere såsom Simon Krohn og Camilla Juel Madsen. Læs mere om dette helt unikke hold af undervisere nedenfor.

Illona Marquard – Underviser

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på mere end 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser i bl.a. kundalini, yin og yoga nidra samt et liv i bevægelse med elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager redskaber som pranayama, mantra og kriya til at skabe flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House, privat og på online platformen Yogastream.

Lars Damkjær – UNDERVISER

Lars Damkjær har mere end 25 års personlig og professionel erfaring med meditation og yoga. Lars er cand. comm. og uddannet MBSR instruktør (mindfulness baseret stress reduktion), coach, mentaltræner og yin yogalærer. Han er fast underviser og mindfulness ekspert på Yogavivo. Lars har uddannet 120 Yinmind yoga instruktører og 25 stress coaches, har haft sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka og er bl.a. forfatter til bogen “Mindre stress, mere nærvær“ samt manden bag meditationsappen Nærvær.

Isa Raim – Underviser

Isa Raim er en solid og erfaren yogalærer og en hjertelig nomade, der søger inspiration og vækst. Med en professionsbachelor i fysioterapi og 5 års erfaring som rehabiliteringsterapeut har han en omfattende viden om kroppen, som han omsætter i en holistisk og anatomisk funderet bevægelseslære og alignment. Isa har dyrket yoga i mere end 15 år og har undervist rigtig meget på blandt andet 14+ living yolates uddannelser, assisteret flere yogauddannelser og været censor hos bl.a. Sienna Sherman og Chris Chavez. Isa integrerer meditation, bevægelse og shamaniske praksisser i sin undervisning og finder inspiration i naturlig bevægelse og musik. Han skaber et åbent rum, hvor der er plads til alle følelser og til at være sig selv.

Simon Krohn – Gæstelærer

Simon Krohn er en anerkendt yogalærer med en E-RYT 500-certificering hos Yoga Alliance. Han har en kandidatgrad i filosofi og har studeret yoga og yogafilosofi i Indien, Australien og USA. Simon tilbyder workshops, foredrag og yogalæreruddannelser i Danmark og Sverige. Han er også efteruddannet i kropsterapi. Med sin dybe forståelse af yogafilosofien inspirerer Simon elever til at opdage yogapraksisens transformative kraft. Simon underviser som gæstelærer på én dag i løbet af uddannelsen.

Camilla Juel Madsen – Gæstelærer

Camilla Juel Madsen er yogalærer, foredragsholder og selvstændig erhvervskvinde. Siden 2015 har hun undervist i yoga og specialiseret sig i dynamisk mobilitetsyoga. Som partner i AYA House tilbyder hun desuden undervisning i Hatha, Yin og Restorativ yoga. Camilla er certificeret RYT 500-yogalærer fra School of Santhi i Sydindien. Udover sin undervisning har hun arrangeret og faciliteret flere yogaretreats i udlandet. Camilla er initiativtager til og partner i AYA House og har derudover to andre virksomheder som hun arbejder i til daglig.Camilla underviser som gæstelærer på to halve dage på uddannelsen.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af fire søjler som tilsammen udgør uddannelsens mere end 200 timers curriculum.
De fire dele består af 9 undervisningsmoduler med i alt 18 undervisnings- og træningsdage sammen med dine undervisere; læsning & træning på egen hånd og i grupper; 3 retreats á 1 dag og til slut 2 certificeringsdage. Alt sammen fordelt over ca. 8 måneder og med 2 lærere på alle undervisningsmodulerne.

UNDERVISNING

17 dage

1 modul á 3 dage og 7 moduler á 2 dage

Denne del består af face-to-face undervisning og praksis i uddannelsens teori og indhold.

TRÆNING

Egen læsning & træning

3 timers læsning & træning mellem hvert modul

Mellem undervisnings-modulerne læser og træner du på egen hånd og i din studiegruppe.

RETREATS

3 dage

3 dagsretreats uden
overnatning

Fordybelse i yoga og meditation og refleksion over din indre rejse med bl.a stilhed og ceremonielt arbejde.

CERTIFICERING

2 dage

Afslutning og
certificering

På dette sidste trin på rejsen runder vi uddannelsen af med en certificering.

Oversigt over curriculum

Uddannelsen er bygget op omkring mere end 200 timers undervisning, træning og praksis i de grundlæggende praksisser og filosofier i yoga. Klik på de enkelte elementer i uddannelsen nedenfor og læs mere.

Hatha, yin yoga, meditation, pranayama, kundalini-inspireret yoga, yoga nidra og ceremonielle rum. Guidet praksis i disse teknikker og yogateoretisk forståelse af, hvordan de undervises.

Sekvensering, tematisering, sprogbrug, personlig stil og stemme, justering & brug af rekvisitter, etik for undervisere.

Yogafilosofi, chakrer og energisystem buddhistisk filosofi & psykologi, yogisk etik, bevidsthed, personlig udvikling og satsang

Læsning, træning i at undervise i studiegrupper, deltagelse i yogaklasser i AYA House og online, refleksion.

Yogaanatomi, alignment, kropsforståelse, viden om hjernen og nervesystemet, meridianbaner og kinesisk medicin.

Praktisk information

Sted

AYA House, Danstrupvej 27G, 3480 Fredensborg.

Parkering på P-pladsen til højre for AYA House indgangen.

Pris

Pris 34.500 kr.

OBS! Mulighed for at opdele betalingen i 5 rater á 6.900 kr. ved betaling med kort.

Første rate betales ved tilmelding. Resten betales den 1/12-23, 1/1-24, 1/2-24 og 1/3-24.

Antal deltagere

Maks. 20 deltagere pr. hold.

Undervisere & Gæstelærere

Illona Marquard, Lars Damkjær, Isa Raim, Simon Krohn (gæstelærer 1 dag) & Camilla Juel Madsen (gæstelærer 2 halve dage).

Der vil altid være 2 undervisere/gæstelærere på hvert modul under uddannelsen.

UNDERVISNING

1 undervisningsmodul á 3 dage (opstartsmodulet) og 7 undervisningsmoduler á 2 dage. Alle uden overnatning og mad. Herudover 2 certificeringsdage med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00. Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS

3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Datoer

MODUL 1:
MODUL 2:
MODUL 3:
RETREAT 1:
MODUL 4:
MODUL 5:
RETREAT 2:
MODUL 6:
MODUL 7:
RETREAT 3:
MODUL 8:
CERTIFICERING:

Den 3. – 5. nov. 2023
Den 1. – 2. dec. 2023
Den 12. – 13. jan. 2024
Den 14. jan. 2024
Den 9. – 10. feb. 2024
Den 8. – 9. marts 2024
Den 10. marts 2024
Den 12. – 13. april 2024
Den 3. – 4. maj 2024
Den 5. maj 2024
Den 7. – 8. juni 2024
Den 28. – 29. juni 2024

UNDERVISNING

1 undervisningsmodul á 3 dage (opstartsmodulet) og 7 undervisningsmoduler á 2 dage. Alle uden overnatning og mad. Herudover 2 certificeringsdage med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00. Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS

3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Datoer


MODUL 1:
3. – 5. nov. 2023


MODUL 2:
1. – 2. dec. 2023

MODUL
3: 12. – 13. jan. 2024

RETREAT
1: 14. jan. 2024

MODUL 4:
9. – 10. feb. 2024

MODUL 5:
8. – 9. marts 2024

RETREAT 2:
10. marts 2024

MODUL 6:
12. – 13. april 2024

MODUL 7:
3. – 4. maj 2024

RETREAT 3:
5. maj 2024

MODUL 8:
7. – 8. juni 2024


CERTIFICERING
:
28. – 29. juni 2024

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du svar på mange af de praktiske spørgsmål. Hvis du stadig har spørgsmål til uddannelsen eller andet du er i tvivl om så ring til os på 25 94 44 80 eller book en rådgivningssamtale.

Vi anbefaler at have grundlæggende erfaring med yoga inden du starter på uddannelsen ved fx at have dyrket yoga i minimum 6 måneder. Det kan dog godt lade sig gøre at starte på uddannelsen uden tidligere erfaring, hvis du er motiveret for at gøre en særlig indsats i starten og sørge for at tage ekstra klasser, så du opbygger din erfaring med yoga.

Det kan du vælge at gøre, men det er ikke nødvendigt.

Du vil på uddannelsen indgå i gruppearbejde, som vil fungere som støtte for din udvikling som yogalærer.

Som udgangspunkt skal du deltage på alle moduler og dagsretreats for at kunne gå til den afsluttende prøve og blive certificeret yogalærer.
Hvis du imidlertid bliver forhindret i at deltage af den ene eller anden grund, kan du kontakte os for en eventuel aftale om deltagelse på et kommende hold eller for at finde andre muligheder for at indhente det forsømte.

Mindre fysiske skavanker er som udgangspunkt ikke et problem, da uddannelsen er inkluderende og lægger op til at lære at tilpasse yoga til alle kroppe. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Ved stress, angst, depression eller andre psykiske lidelser, skal du selv være i stand til at håndtere dem, da vi ikke kan tage særlige hensyn. Vi vil under alle omstændigheder gerne informeres om dette, inden du starter, så tag gerne kontakt – også hvis du er i tvivl.

Hele uddannelsen indeholder 20 hele face-to-face undervisningsdage fordelt over ca. 8 måneder samt to hele certificeringsdage.

Mellem face-to-face modulerne skal du forvente at bruge ca. 3-5 timer om ugen på træning, gruppearbejde og egen praksis.

Herudover skal du forvente at bruge tid til at forberede en kort skriftlig opgave og en praktisk eksamen.

Ja, denne uddannelse kvalificerer dig til at undervise selvstændigt i yoga baseret på uddannelsens indhold.

Du er velkommen til at deltage på uddannelsen udelukkende for at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. I så fald behøver du ikke at tage den afsluttende eksamen og du vil ikke modtage dit certifikat. Da der er meget læring i at opleve hinanden undervise, vil vi anbefale at du alligevel er med som deltager på de to dage, hvor der er certificering. Dette er dog op til dig og du er velkommen til at tale med underviserne omkring det undervejs.

Der blive oprettet en gruppe på Facebook, hvor deltagerne kan arrangere samkørsel og i det hele taget kommunikere undervejs. Hvis du ikke kommer i egen bil, kan du også tage med offentlig transport til AYA House.