Indlæser Begivenheder

Denne workshop skaber rum for at berolige nervesystemet og slippe stress, så du kan gå sommeren i møde med mere ro og klarhed. Gennem meditativ og nænsom praksis stimuleres vagusnerven og det parasympatiske nervesystem, så en tilstand af balance og afspænding opstår naturligt i både krop og sind.

Til workshoppen vil vi udforske en række blide, men effektfulde praksisser fra yogaens verden, herunder:

Meditation
Yinmind
Åndedræt
Yoga nidra
Mantra

Workshoppen kan stå alene, men kan også bruges som inspiration til at bringe mere ro og balance ind i hverdagen. Efter workshoppen vil du derfor modtage et lille program på mail med åndedræt, meditation og en lydfil med yoga nidra, som du kan bruge derhjemme eller tage med på sommerferie.

Om at balancere sommerens energi og ildelementet
I kinesisk medicin kobles årstiden sommer med hjerte- og tyndtarmmeridianparret og elementet ild. Dette element forbindes med vitalitet, et højt aktivitetsniveau, passion og hjertets store følelser som kærlighed og had. Elementet kan være i balance og give oplevelsen af livsglæde, sunde relationer og meningsfuldhed. Men det kan også være i ubalance og fremkalde følelsen af at være overvældet og ikke kunne finde ro midt i sommerens aktiviteter og store følelser. I vores yinmindsekvens fokuserer vi derfor på dette meridianpar, for at skabe fundament for at balancere sommerens energi.


Illona Marquard

Er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro.

DE YOGISKE PRAKSISSER

Yinmind
I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelsesbaseret praksis, der består af 3 integrerede lag:
Det fysiske, energetiske og meditative. Gennem mindful bevægelse og længereholdte stillinger stimuleres bindevævet, musklerne afspændes og nervesystemet beroliges. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

Yoga nidra
Yoga nidra er en terapeutisk, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af hvile. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien.

Mantra
Mantra er en ældgammel yogisk teknik, som kombinerer rytmisk åndedræt og lyd og skaber vibrationer dybt inde i kroppen. Vibrationerne og det rytmiske åndedræt påvirker vagusnerven samt kroppens og hjernebølgernes kemi, så vi kan afbalancere nervesystemet, berolige tankerne og opleve øjeblikke af hjerteåbnende klarhed.

Tilmeld dig her

Go to Top