Indlæser Begivenheder

Yoga nidra workshop i anledning af vintersolhverv og det nye år.

Denne workshop giver mulighed for at fordybe dig i meditativ og hypnotisk praksis, så du kan lande i en tilstand af dyb ro og nærvær midt i vintermørket og mærke ind i dine ønsker og intentioner for det nye år. Workshoppen byder på blid bevægelse, to længerevarende yoga nidras og meditation. Den afholdes søndagen inden vintersolhverv, kort til inden at vi igen går lysere tider i møde.

Yoga nidra kaldes også for yogisk søvn og modtages i en liggende stilling ligesom en guidet afspænding. Det er en powerfuld yogisk praksis der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanning og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af fred. Her beskriver mange en oplevelse af at ”vende hjem til sig selv” fordi den mentale dialog bliver så stille, at en naturlig tilstand af meditation, klarhed og inspiration indtræffer ubesværet og helt af sig selv.

Yoga nidra virker på et dybt plan til at afspænde kroppen, aktivere det parasympatiske nervesystem, modvirke stress, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. Det er derfor en terapeutisk teknik, som også er kendt i videnskabelige kredse for dets positive effekt på bl.a. angst, depression og PTSD.

I den klassiske yoga nidra arbejder man ofte med Sankalpa – en intention eller affirmation som kan udstikke og manifestere en positiv retning for ens livsbane. Til denne workshop vil du blive guidet til at mærke dine ønsker for det nye år og integrere dem på et meditativt niveau i den afsluttende yoga nidra.

Denne workshop er for alle, der har lyst til at fordybe sig i yoga nidras gavnlige effekter og kræver ganske enkelt at du kommer præcis som du er. Har du aldrig prøvet teknikken før, vil du få inspiration til, hvordan du kan bruge yoga nidra i det daglige til at få mere ro og overskud i hverdagen. Du vil derfor også modtage en yoga nidra som du kan praktisere derhjemme efterfølgende.

Program:

  • Blid bevægelse og åndedræt
  • Yoga nidra for at lande i mørket
  • Meditation og Sankalpa
  • Yoga nidra for det nye år
  • Visionscirkel

 

Illona Marquard
Er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House og på AYA Yogalæreruddannelsen.

 

Tilmeld dig her

Go to Top