Find dit åndehul i sorgen

Vi har alle brug for åndehuller til at fylde vores ressourcer op, og når du står i en yderst belastende livssituation som pårørende eller efterladt, har du ekstra brug for et frikvarter

Af: Anja Enggren

Vis dig selv omsorg

Som pårørende står du den syge bi i kortere eller længere tid. Du står for alt det praktiske i hjemmet. Situationen kræver, at du er limen i hjemmet. Du er måske koordinatoren mellem alle behandlingerne, lægebesøg og indlæggelser, og du har overblik over alle beskederne fra behandlerne.

Du skal også være der for den syge, og måske påtager du dig ansvaret for at finde den optimale behandling eller alternativer. Vi vil jo gerne prøve at fixe. Dit eget job skal også passes, måske er der en snert af dårlig samvittighed, og så er der børn eller andre pårørende, du også er opmærksom på at få igennem forløbet. Med stor sandsynlighed er du fysisk og mentalt udmattet, hvis du har haft et øjeblik til at mærke efter.

Og hvem passer på dig?

Er du i sorg og har mistet en nærtstående, kan du formentlig genkende ovenstående. Du har været der. Nu står du tilbage med en masse følelser og reaktioner og forsøger at genfinde fodfæste i en ny livssituation og hverdag. Vi slipper aldrig af med sorgen, men vi kan lære at mestre og leve med den.

Det kan kræve et fortroligt rum, hvor du dels lærer at forstå sorgen, og dels har et rum til at udtrykke dine følelser, også de svære. At genfinde fodfæste og finde tilbage til glæden ved livet kan være svært, og du behøver ikke gøre det alene.

”Du behøver ikke gøre det alene”

Anja Enggren er stresscoach og sorgrådgiver og har selv stået i den pårørendes og efterladtes sko som hustru og mor til 5-årig datter.

Anja møder dig i øjenhøjde og kombinerer professionelle værktøjer, viden og egne erfaringer, som hun bruger til at hjælpe dig igennem en fysisk og mentalt belastende periode, hvor det er yderst vigtigt, at du giver dig selv åndehuller. Du får kærlige råd og redskaber til at håndtere din rolle og situation og udgangspunktet er naturligvis dig, dine behov og dine udfordringer.

I AYA house finder du dit åndehul

I AYA House tager vi kærligt imod dig, og du vil ud over de essentielle samtaler kunne give både dit sind og din krop omsorg ved at kombinere samtalerne med genopbyggende yoga, åndedrætsterapi eller healende og forløsende behandlinger.

Anja Enggren tilbyder dig mulighed for give dig selv eller en du holder af et omsorgsfuldt gavekort á 5 eller 10 samtaler. Læs mere her