Hvert åndedræt fortæller om dig

Alt hvad vi oplever, sætter spor i os som mennesker! Spor i kroppen, spor i tankerne og spor i sindet. Spor som påvirker din væren og din ageren.

Af: Katrine Enemark

Hvis du tør at trække vejret med bevidsthed og lytte til din krop, rummer den visdom og viden, som overgår dine ord.

Vejrtrækningen som redskab

Vejrtrækningen er et stærkt redskab til at komme i kontakt med dig selv, med din krop og dine følelser. Vejrtrækningen kan bringe dig ind i nuet, forløse og udvide dit indre rum. Det bevidste åndedræt ilter dine overbevisninger, dine tanker og dine følelser, og du kan med åndedrættet på en gang bringe dig selv dybere ned i kroppen og forbinde dig med noget, der er større end dig selv – og så er det et redskab du altid har ved din hånd.

At trække vejret var det første, du gjorde, da du blev født, og det er det sidste, du gør, inden du dør. Vejrtrækningen følger dig hele dit liv og vil dermed også rumme hele dit livsfortælling. Faktisk fortæller hvert åndedrag noget om dig, dit liv, dine overbevisninger og din tilstand, og det kan ændre sig fra det ene åndedrag til det næste.

Balancer nervesystemet

De fleste af os har oplevet situationer, hvor vi har været presset, stresset, følelsesmæssigt berørte, og ved hvordan det er, når det føles som om, der ikke er ordenligt plads til at trække vejret. De fleste har også erfaret, hvordan et enkelt suk og en dyb vejrtrækning kan få én til at falde lidt til ro. Det er ikke tilfældigt, at vi kan finde på at sige til vores nærmeste: ”træk vejret.” Vejrtrækningen balancerer og regulerer nemlig vores nervesystem.

Livet er fyldt med op og nedture, og det kan indimellem være både godt og nødvendigt at få støtte til at rumme og bearbejde det, som fylder. Det kan også være, du blot er nysgerrig og søger et rum for udvikling og vækst. Uanset hvad du kommer med, er det alt afgørende, at du føler dig tryg og mødt af terapeuten, så du kan give dig hen til processen og lad dig blive guidet og støttet

Den gode og tillidsfulde relation mellem terapeut og klient, er alt afgørende for et succesfuldt terapeutisk arbejde.

I en åndedrætsterapi session tager vi altid udgangspunkt i dig, hvordan du har det og hvad du ønsker at arbejde med. Du kan arbejde med mange forskellige problematikker og udfordringer såsom livskrise, livsbegrænsende overbevisninger, tab, konflikter, mindre værd, sorg, angst, uro, m.m.

Åndedrætsterapi er et unikt redskab til at komme tilbage til dig selv og komme i kontakt med dine ressource og potentialer. Læs mere om, hvad jeg tilbyder her

 

Af Katrine Enemark